Laatste posts

Nieuwe samenwerking met Sporttape

image.png

INLEIDING:

Wij als Medigros zijn sinds kort een internationale samenwerking aangegaan met het Engelse familiebedrijf Sporttape dat sinds 2012 actief is.

Het bedrijf heeft sinds het begin meer dan 5 miljoen meter aan tape verkocht, maar niet alleen aan amateur atleten maar ook aan olympiërs en wereldkampioenen.

 

OPRICHTSTER Kate-Anna:

Oprichtster van het Engelse familiebedrijf Kate-Anna vertelt dat zij rond het jaar 2010 kampte met blessures. Haar fysio hielp haar oplappen door gebruik te maken van kinesiologietape.

Aan het begin was zij erg sceptisch tot zij verwikkeld raakte met de tape en er tegen iedereen over prees.

 

HET BEGIN VAN SPORTTAPE:

Kate-Anna was zo positief dat zij anderen atleten begon te helpen door het gebruik van de kinesiologietape. Deze tape hielp die atleten zo met het verminderen van blessures en het herstellen ervan.

Kate-Anna wilde dat de atleten de kinesiologietape zonder de omringende producten en pseudowetenschap zouden voelen.

Zij vertelt dat de enige optie was om dit werkelijkheid te maken was om haar eigen bedrijf te starten.

 

BEKENDHEID VAN SPORTTAPE:

Door het enthousiasme van Kate-Anna wist zij erin te slagen om in 2012 Team GB (Groot-Brittannië) te ondersteunen en te leveren met haar kinesiologietape, dit werd daarop gebruikt voor de Olympische Spelen in Londen.

 

HET CREËREN VAN HET SPORTTAPE BEDRIJF:

Voordat Sporttape ook daadwerkelijk begon met het assortiment te vergroten en het bedrijf zelf te promoten. Zijn zij begonnen met het perfectioneren van hun kinesiologietape.

Dit heeft het bedrijf meerdere jaren gekost tot de kinesiologietape dan ook geperfectioneerd was, nadat zij hiermee tevreden waren zijn zij gericht bezig gegaan met het creëren van het assortiment van Sporttape te vergroten.

De taak om een zo goed mogelijk assortiment te creëren aan kinesiologietape was niet het makkelijkste voor het bedrijf. Zij probeerden een assortiment te creëren dat goed genoeg was voor professionals en maar toch betaalbaar was voor amateurs.

Nu in het derde seizoen van het bedrijf hebben zij een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betaalbaarheid waardoor er ieder weekend meer dan 300 clubs, variërend van de Premiership tot de plaatselijke zondagcompetitie.

 

DE ONTMOETING TUSSEN MEDIGROS EN SPORTTAPE:

Wij als Medigros kregen vooraf al veel vraag voor de Sporttape van Kate-Anna.

Eerder kregen wij vanuit een andere leverancier de socktape, maar door de mindere levering hiervan, zijn wij opzoek gegaan naar een nieuw merk wat ons dit kan bieden. Dit probleem wilden wij aanpakken.

Wij zijn in contact gekomen met Sporttape en hebben telefonisch contact gehad waarbij wij een kennismakinggesprek en conditiegesprek hielden.

Beide waren erg enthousiast over de samenwerking die op het punt van beginnen stond.

Inmiddels hebben wij vanaf september 2023 een samenwerking met dit Engelse familiebedrijf.

TOEKOMST TUSSEN BEIDE PARTIJEN:

Vanuit het oog van ons eigen bedrijf, Medigros.

Zijn wij in de toekomst zeker bereid tot het vergroten van ons assortiment met de producten van Sporttape.

Hier is Sporttape zelf uiteraard ook erg positief over, naast dat wij de eerste zijn hier in Nederland wat producten van Sporttape mag verkopen. Zijn wij niet de eersten in Europa actief met de producten van Sporttape. Nee, ook in landen als Frankrijk, Ierland en Portugal zijn de producten op de markt te vinden.

Wij als Medigros kunnen maar voor alsnog hopen dat wij hierin een goed begin kunnen maken in de markt van Nederland.

 

AFSLUITING:

Wij als Medigros vertrouwen erop om een lange samenwerking aan te kunnen gaan met Sporttape en elkaar te versterken als het gaat om de verbetering van beide partijen.

Posted in: Alle blogs, Nieuws

Leave a comment

Volg ons op Facebook